Home » Spelenderwijs leren

Voelen, spelen, kijken, proberen... ontdekken!

 

Kinderen leren door wat zij zien. Maar zeker ook door zelf te doen! Lekker ontdekken, proberen en ervaren dat zijn sleutelwoorden in onze gastouderopvang. Kinderen krijgen hier de mogelijkheid om lekker zelf te spelen. Ook zijn er altijd andere kinderen aanwezig om mee te (leren samen-)spelen in wisselende leeftijden. Mooie knutselwerkjes maken, bouwen met de lego, koekjes bakken en naar de kinderboerderij of speeltuin.. we doen het allemaal. Met elkaar maken we er een gezellige boel van. We leren met respect met elkaar om te gaan, elkaar te helpen en samen te delen en te spelen.

 

Als het kindaantal het toelaat maken we ook graag een uitstapje naar bijvoorbeeld de dierentuin Blijdorp waar we een abonnement van hebben. Ook bezoeken we soms de bibliotheek voorleesochtenden, of bij slecht weer wel eens naar een binnenspeeltuin.

 

Qua vervoer hebben we de beschikking over een grote bolderwagen waar wel 6 kinderen in zouden kunnen. Ook hebben we een elektrische bakfiets waar vier kindjes in kunnen. In de auto zitten de kinderen uiteraard allemaal in een voor hun leeftijd en gewicht passend autostoeltje/maxicosi.