Onze achtertuin:

Wie ben ik?

 

Mijn naam is Coby de Jong- van der Kruijk, ik ben 39 jaar. Samen met mijn man Jan en onze kinderen Lisa (9jaar), Milan en Myrthe (7 jaar) wonen wij in de Eikenhof in de Lier. Ons huis leent zich uitstekend voor gastouderopvang. We hebben een ruime woonkamer om in te spelen, een aparte kinderkamer waar we eten, drinken en knutselen en een grote tuin waar naar hartenlust in gespeeld kan worden. In de tuin hebben wij konijntjes in een ruime ren, de kinderen mogen ook helpen met het verzorgen van de konijntjes. 

Mijn visie is dat ik het belangrijk vind dat kinderen zich hier veilig en vertrouwd voelen. Dat ze zichzelf in hun eigen tempo mogen ontwikkelen. We gaan graag en regelmatig naar buiten. Hiervoor heb ik voor alle kinderen regenlaarsjes en buitenspeelpakken van Ielm. Ik werk regelmatig met thema's en probeer deze aan te passen aan de behoefte of belangstelling van de groep.

In 2013 ben ik begonnen als LRKP geregistreerd gastouder. (dit houdt in dat ik gediplomeerd ben, en hierdoor hebben werkende ouders recht op kinderopvangtoeslag) Nadat ik 12 jaar met veel plezier als assistente op een dierenkliniek voor paarden gewerkt had werd het tijd voor een nieuwe uitdaging... Mede door de komst van onze eigen kinderen heb ik de stap genomen om als zelfstandige gastouder aan het werk te gaan en van mijn hobby mijn werk te maken. Het omgaan en werken met (kleine) kinderen is mij niet vreemd. Mijn moeder is al sinds mijn 10e levensjaar gastouder, altijd waren er gastkindjes bij ons thuis: Hoe gezellig is dat?!

Voor mij is het een lang gekoesterde wens en ik ben blij en trots dat ik deze in vervulling heb kunnen laten gaan.

 Uiteraard ben ik in het bezit van een EHBO diploma voor kinderen en volg ik hier jaarlijks mijn nascholing voor.